Dags att jobba på 2:an?!

Ja, rent teoretiskt skulle det faktiskt funka. Men ett par saker hindrar att Knyttet skulle få ett syskon. 1. Manliga könet lyser med sin frånvaro här på Åsen. Ja, bortsett från Knyttet förstås... 2. Det räcker med att vara ensamstående morsa. Att vara ensamstående flerbarns morsa där barnen har olika fäder känns liksom lite "så där". Tragiskt nog som det är. Och nu tror jag nog att pappan till Knyttet INTE skulle ställa upp och donera lite simmare en gång till. 3. Själva "tillverkningen" känns inte heller så lockande om jag ska vara ärlig. Försökte använda tampong men SATAN vad ont det gjorde!! Och de flesta män, i alla fall de jag har haft turen (?) att möta, har något större snabel än en normal OB-tampong. Så, jag säger "Nej, tack!". Summa summarum är alltså att det inte kommer bli något syskon till Knyttet ännu på ett tag.

1/3 år

Ikväll är det 4 månader sedan Knyttet kom till världen.

F*n vad tiden går fort!!

Och jag har lika ont i ryggen (nja, nästan ialla fall) som jag hade då. Den här gången är det dock inte förlossningsvärkar utan burit-barn-värkar. Tar hellre förlossningsvärkar än de andra för det här suger.

Trista grejs

Tråkigheter på Åsen för tillfället.

- Viss risk för att jag kommer behöva ta det här med faderskapet till domstol.

- Kusin Vitamin ligger i skilsmässa.

- Jag är osäker till vilka arbetsuppgifter jag kommer komma tillbaka till efter mammaledigheten. Som det ser ut nu kan jag behöva armbågas med en FFF*.

- Knyttet är inne i en utvecklingsfas och sover SKIT på nätterna. Precis när jag ÄNTLIGEN började känna mig "utvilad".

*) Falsk. Finsk. F*tta.


Dåliga mamman

Jag erkänner, jag är en dålig mamma. Har gjort följande:

- lämnat Knyttet ensam på skötbordet för att hämta vatten för morgontvätt.

- trodde att Knyttet låg ordentligt i skuggan men så var inte fallet och han kom hem men en rejäl solbränna i ansiktet som nu flagnat bort.

- låtit Knyttet leka med icke-bebis-säker leksak (som jag upptäckte för sent...) vilket slutade med att han klämde fingret.


Dagens bikt.


Nu ska jag gå och pussa lite på min son.


Sitta

Dagens program är en tripp till IKEA och inhandla barnstol. Knyttet är nämligen redigt less på att ligga platt på rygg och stirra i taket alt. babygymet eller ligga på mage och behöva anstränga sig att lyfta huvudet för att se något intressant. Så, barnstol skall förhoppningsvis göra mitt liv lite enklare och Knyttets lite mer spännande.

Förresten, vart tog solen vägen?!

Bulle i både ugnen och i magen

Idag ska jag träffa min mysiga fd kollega H och fika. Ska ge henne lite tips och råd inför hennes stora dagen D. H väntar nämligen också bebbe som är planerad att anlända i september.

Mitt första råd kommer nog vara SOV.

Appropå sömn så funkar det nu faktiskt riktigt ok. Knyttet somnar oftast vid 21-tiden för att vakna och vilja ha käk vid 2-rycket.  Väcker mig vid 5 då han gråter i sömnen (mardrömmar?). Börjar skruva på sig vid 6-halv 7 och får då tutte igen. Somnar om men ligger och skruvar på sig till halv 8, 8 då vi går upp. Att få sova relativt ostört först i 5 timmar och sedan i 3 timmar är lyx!

Skuggor och ränder

De senaste dagarna har spenderats på diverse stränder/badplatser. Med hjälp av barnpassning i form av Mommo och Moffa har jag lyckats spendera ett par minuter i solen.

Resultatet?

Snygg vit rand efter ett amningsinlägg som stuckit upp ur bikiniöverdelen och snygga vita skuggor under tuttisarna. Något som jag aldrig tidigare upplevt.

Amningsinlägg är ju nytt för i år och kupstorleken har ju ökat vilket också gjort att de skuggar en del av övre magen.

Inget av det är särskilt snyggt.

Tur att man inte delar sängen med någon annan än en liten grabb på 16 veckor...

Vaccination I

Har helt glömt bort att rapportera hur Knyttets första vaccination gick.

Jo. Jag var ju väl förberedd med svala kläder på mig och enkla kläder att sätta på och av på Knyttet. Såg även till att låren var bara (det var ju där sprutorna skulle ges).

Första sprutan gick bra. Han ryckte till när han fick själva sticket och grät en kort, kort stund efteråt. Sen kom andra sprutan. Den med pneumokockvaccintet. Han grät hejdlöst och var otröstlig. Fick honom att lugna ned sig för att ett par minuter senare dra igång igen. Jag svettades och han grät. Lugnande först ned sig efter ca 20 minuter (det kändes som 20 timmar!) och kunde då tutta lite för att sedan slockna i vagnen.

Vad skönt att det var över tänkte jag.

"Yeah right", tänker ni säkert.

Ni har rätt.

På kvällen hade Knyttet nästan 39 graders feber och kunde inte komma till ro. Duktiga mamman hade ju förberett sig minutiöst och inhandlat Alvedon-suppar. En sån och 1 timme senare så hade Knyttet däckat. Sov dock oroligt hela natten. Dagen efter var han fortfarande hängig, gnällig och hade lite feber men ingenting som krävde mer än Mammas famn och napp. Tjo ho, tänkte Mamman och träffade bästa vännen J och hennes knytte dagen efter det. "Nu är faran över!".

Visst.

Knyttet började bajsa. Och bajsa. Och bajsa. Då vi var uppe i 15 bajsblöjor per dag med slemmigt innehåll tyckte Mamman att det var dags att kontakta sjukvården. Det var kväll så telefonsamtalet fick gå till Sjukvårdsupplysningen.

Mamman: Hej, jag är mamma till en tremånaders bebis som fick sin första vaccination för ett par dagar sedan. Han har sedan dess bajsat 15 gånger per dag och det är alldeles slemmigt och löst. Jag läste i FASS att diarré kan vara en vanlig biverkan. Nu undrar jag vad jag ska göra.

Sjukvårdsupplysnings-tanten: Eh... ja... jag ser här att det är en biverkan... Ja.... eh.... du får väl kontakta BVC imorgon. Men blir barnet slött och inte vill äta så får du ju uppsöka akutmottagning.

Mamman: Ok. Tack så mycket (?!) för hjälpen.

Ringer till BVC dagen efter. Där får Mamman följande till svar:

1. Vi har JÄTTE-mycket att göra eftersom de flesta gått på semester. Det har fötts MASSOR med barn i området. Tolkades som: Kom inte hit för vi har inte tid för dig!!

2. Barn som ammas kan inte få diarré. Tolkning: Ok.... så om jag hållt i en samonella smittad kyckling och barnet sedan suger eller slickar på mina händer så kan inte barnet bli sjukt?! Idiot!! Och hon har ALDRIG varit med om att så små barn får biverkan i form av diarré. Och det står i FASS som en vanlig biverkan därför att?!

3. Ammande barns avföring är lös. Eh... jo, det  vet jag också men inte ska den väl vara alldeles skummig och så lös att den sugs upp av blöjan. Eller?!

4. BVC-tanten frågade inte ens hur många gånger Knyttet bajsade och ammade. Det enda hon verkade höra var "Han bajsar så fort han ätit". Men jag fick gärna komma upp och själv väga barnet om jag var orolig. Hade han inte gått upp i vikt så kunde jag ju prata med någon av BVC-tanterna. Om någon var inne för de "haaar så mycket hembesök just nu!"

Jag gick upp en vecka senare då diarréerna fortsatt och vägde Knyttet. Han hade ökat fint i vikt. "Skönt", tänkte jag men kunde inte ungå att se att det i väntrummet satt 1 (1) förälder  med en liten spädis och utanför stod det 1 (!) barnvagn.

"Oj, oj, oj, de verkar verkligen ha MASSOR att göra..."


Felköp

Varför går man och köper dyra leksaker när det tydligen funkar lika bra (om inte bättre!) med en färgglad tröja med en massa mönster på. Snacka om lättlurad förälder...

Mysko

Märkligt men tydligen har inte Knyttets pappa ännu fått faderskapspappren från svenska ambassaden. Mysko tycker jag med tanke på att det är 2 månader sedan jag var på Stadsdelsnämnden och handläggaren trodde att det bara skulle ta ca 2-3 veckor innan ärendet var avslutat. Mysko.


Välkommen tillbaka

Välkommen tillbaka kära sol. Du är efterlängtad! Både av mig och Knyttet som nu  kan få vädra rumpan och få bukt med de röda skinkorna han fick efter att snåla morsan bytte till Coops egna blöjor...

RSS 2.0