Skräckblandad förtjusning

Inatt insåg jag att det faktiskt bor en liten individ i mig. Att jag faktiskt snart ska bli förälder och ta hand om ett litet knytte som sen blir ett stort knytte med allt vad det nu innebär. Tanken är både skrämmande och spännande på samma gång. Lite så där skräckblandad förtjusning...


Hans Majonäs Honungen får väl pröjsa!

Jag blir fullständigt rabiat när jag tänker på att vi, du och jag, ska betala för Victoria och Ödle-Daniels bröllop. Inte bara att de får apanage varje år utan nu funderar regeringen på att skjuta till pengar till bröllopet. Detta då det råder finansiell kris och folk blir av med jobben. HUR TÄNKER DE?!

Nej jag är inte avundsjuk utan gläds med att de äntligen ska få gifta sig men låt mig slippa betala.

Over and out.

70,1 = 80D

Nej. Inget konstigt, kryptiskt matematiskt tal utan bara följande:

Vikt: 70,1 kg (saknar när det stod 5 och någonting på vågen. Allra mest saknar jag när det stod typ tre 5:or i en följd... Those were the days... ).

Kupstorlek: 80D. D !!??!!??!!. Allvarligt, D-kupa??!!??!!??!! Vart ska det här sluta någonstans?!


Dagens lärdom(ar)

- Åk aldrig kommunalt i rusningstrafik när du är höggravid och släpar på 3 tunga matkassar. Du blir definitivt inte erbjuden sittplats och inte heller att någon visar hänsyn då du ska försöka kliva på eller av buss eller tunnelbana.

- Lite inte på någon från Länsförsäkringar. Du som kund vet mer om din försäkring än vad de vet.

- Ät aldrig på Burger King vid T-centralen. Inget fel på maten i sig men restaurangen och dess gäster (bortsett från mig själv då). Tragiskt!

Telia loves me

Det borde de göra i alla fall med tanke på hur många timmar jag spenderat i telefonen under dagen som gått. Följande har avverkats:

- Försäkringskassan x 3 (köplats första gången 154 och vid andra samtalet 184). Anledningen till att det blev två samtal var inte att jag drabbades av afasi eller tillfällig alzheimers utan att jag helt enkelt blev bortkopplad efter ha väntat i ca 10 min. Arrrrggghhhh!! Tredje samtalet blev jag faktiskt uppringd.

- Trygg Hansa x 2. Fick prata med en vääääldigt trevlig skåning men det var inte anledningen till att det blev två samtal, tyvärr, utan att jag helt enkelt behövde ändra på en uppgift.

- Salus Ansvar. Ett samtal men ack så trevligt. Även där fick jag tag på en mycket, mycket trevlig nisse som hade en väldigt, väldigt trevlig röst.

- Hyresvärden. Tja, där tog liksom de trevliga kontakterna slut. Fast han kom faktiskt förbi på en gång och erkände att även han kunde känna odören från avloppen/stammarna. Med tanke på mina tidigare kontakter med värden så får dagens besök ses som positivt.

- Ändrat tid hos coachen.

- Avbokat tid hos tandläkaren. Vem tror de att de kan lura? Jag var faktiskt där i höstas och det räcker att sponsra deras Thailandssemestrar en gång per år.... Kanske läge att byta från privat till folktandvården?

- Akta Graco. Hör och häpna!!! Fick tag på en tanta och hennes förklaring till att det inte gått att nå dem förra veckan var personalbrist och sjukdom. Eh?! Varför då engelskt telefonmeddelande som får kunden att tro att de ringt fel eller att telefonnumret är inaktuellt? Hon lovade, eller rättare sagt bedyrade, att hon skulle framföra mina synpunkter. Om jag fick tag på någon produktbeskrivning. Nä. De sparar inte beskrivningar på barnstolar äldre än 10 år då de då ses som för gamla för att användas. Skit också!! Tur att jobbarkompisen P har ett babyskydd jag kan få låna istället.

- SEB. Ringt och beställt tid för rådgivning och diskussion om mitt pensionssparande och vanliga sparande. Går inte att förneka eländet längre. Mina fonder rasar... Ska träffa någon Linus nästa vecka. Även han lät trevlig på rösten. Nice!


Eh.... undrar just om jag är i behov av lite manlig (eller bara mänsklig) kontakt  med tanke på att ALLA jag varit i kontakt med idag (bortsett från värden då) uppfattats som väldigt trevliga och sympatiska. Eller så är det bara för att jag jämför med en vissa och då blir alla trevliga och sympatiska...

Färdig?

Kommer ni ihåg de där "färdig"-knapparna som kycklingarna hade för ett par år sedan? Jag tror att jag också har en sån mitt på magen och den har "poppat" ut.  Betyder det att bullen är färdiggräddad då?


Som på en kyckling

Gone baby gone - uppdaterad!

Dagens telefonäventyr har börjat. Försökt få tag på Akta Graco (säljer bilbarnstolar o dyl för er som inte är i babysvängen) för att försöka få tag på en bruksanvisning på ett babyskydd som jag fått låna. Det var lättare sagt än gjort. På hemsidan finns telefonnumer 08 517 616 72 och när jag ringer dit får jag följande info "The number you've called is out of order". Nu försöker jag inte vara internationell eller så utan meddelande är faktiskt på engelska. Ringer då till någon av de 1000 återförsäljarna av Akta Gracos produkter. Prövar med Babyland. De har bara produktbeskrivningar för bilbarnstolar/babyskydd som är max 3 år gamla. Telefonnumret de har till Acta Graco är det samma som finns på hemsidan och enligt Babyland ska det vara det nya numret. Prövar även med en sökning på hitta.se och ringer på båda de numrena jag hittar där varav det ena är inaktivt och hänvisning saknas och det andra går till någon stackars kvinna som definitivt inte säljer babyskydd. *suck*

Letar vidare och hittar ett annat nummer i Landskrona. Ringer dit och får då meddelande att Akta Graco ar bytt telefonnummer till 08 517 616 70. Aha! Jag börjar se ljuset i tunneln och ringer. Får samma engelska meddelande som tidigare. Nu börjar jag bli j-vligt less på det här. Hittar en mailadress så nu har jag mailat ett syrligt mail till dem. Ska bli intressant att se om och vad jag får till svar...

To be continued....

Uppdatering: Ringde bara för "skojs" en sen lördagskväll på det telefonnummer som framgår på hemsidan och då kommer jag faktiskt fram! Till en telefonsvarare som säger "Vi har telefontider måndag till fredag 9-10".  Det var som f-n!

Och nej. Jag har fortfarande inte fått något svar på det mail jag skickade. Man får uppenbarligen inte kräva för mycket!


Överreklamerat II

För ungefär en månad sedan skrev jag det här.

Att andas genom näsan är också överreklamerat.

Men sitta och sova i skift går det med. Man får helt enkelt inte vara så kräsen.

Försäkringskassan

Gjort en ny upptäckt idag-

Försäkringskassan.

"Du är placerad i kö. Du har plats 55 (!) i kön".
 
Great!

Tur att man inte har bråttom.


Veckan som precis börjat

Måndag: eh.... vad gjorde jag egentligen igår... Sov. Frukost. Sov. Lunch. Sov. Fika. Försökte titta på någon film men blev så trött så jag gick och la mig.

Tisdag: Vaknade kl 4 och kunde inte somna om. Frukost och morgontidningen vid halv 5. Lite skidåkning på TV och sen var det kört igen. 2 timmar senare och jag undrar om man kan äta två frukostar per morgon.. Övriga planer? Noll.

Onsdag: Se ovan men har bio inplanerad på kvällen.

Torsdag: Rutinbesök hos morskis för de vanliga kontrollerna (blodvärde, lyssna på klimpens hjärtljud, blodtryck och mäta hur stor bullen blivit sen sist). Övriga planer? Noll.

Fredag: AW med gamla jobbarkompisarna. Lär ju inte bli som på den gamla goda tiden när man rumlade hem lagom till att morgontidningen leverades utan något mer stillsamt.

Lördag: ?

Söndag: ?

För er som inte förstått det tidigare så är jag sjukskriven. Och redan uttråkad.


RSS 2.0