Beach 2009 vs beach 2008

Idag ska jag och Knyttet gå till badet. Det råder en viss skillnad mellan beach 2008 och 2009.

Beach 2008: minimal bikini för maximal solbränna.
Beach 2009: Mamma iklädd heltäckande baddräkt och fetvadd (mot frusna tuttisar).

Beach 2008: Ipoden laddad med musik och tidning/bok i handen för underhållning.
Beach 2009: Vyssa med barnvagn och ligga under ett träd och kolla in när löven rör sig.

After-beach 2008: Kall öl på någon trevlig uteservering.
After-beach 2009: Förhoppning om att äta en snabb-middag hemma utan bebis i knäet.

En viss skillnad alltså.

Dagens undran

Kommer man någonsin känna sig fullt utvilad? I natt har jag fått sova sammanlagt 9 timmar uppdelat på två perioder. Trots det så känns det som om jag skulle kunna sova lika många timmar till och ändå ha grus i ögonen när jag vaknar. Så dagens undran är:

Kommer man någonsin känna sig utvilad??

Parasiter och charmlösa tandtroll

Idag har Knyttet och jag spenderat större delen av dagen tillsammans med bästa vännen J och hennes grabb W. Underbart att få sitta och bara njuta av vädret och sällskapet. Eller, nu var det ju det här med sällskapet. Inget fel på bästa vännen men våra knoddar har ju en viss förmåga att vara parasiter. Det ska ammas, snuttas, vaggas och bäras. Om någon hade berättat hur det är den första tiden så hade jag ALDRIG skaffat barn så sant som det är sagt. Eller som bästa vännen J sa "Jag insåg en natt när jag ammade för femtioelfte gången att ingen skulle sakna honom först han ska börja skolan. Jag tänker på skolplikten...".  

Det är tufft.

Men.

Så fyrar de av ett av de där leendena som får en att smälta och man tänker "Du är mammas tandlösa charmtroll!"* och så orkar man med ytterliggare en dag och en sömnlös natt.

*) eller som Mommo sa "Du är Mommos charmlösa tandtroll".

Allvar

Allvarligt.
Nu får det sluta att regna.
Faktiskt.


Säng säng säng- sova sova sova

Knyttet har gjort sin mamma överlycklig. Två nätter i rad har han lyckats med att sova 5 timmar i sträck! Fatta!! FEM TIMMAR!! Det är ju nästan en hel natt.

Vi ligger inte längre minus på kontot.


Besvikelse

Även fast vågen visar under 60 kilo och jag kunnat knäppa mina gamla pre-preggo jeans sedan en vecka tillbaka så var det en besvikelse att pröva igenom resten av garderoben för ett par dagar sedan. Vilken besvikelse!! Ingenting passade!! Alla nederdelar passade okej över låren men i midjan var det desto värre. Samma gällde överdelarna men där stretade det över bröna. Majoriteten av klädesplaggen åkte tillbaka i kartongerna och upp på vinden i väntan på att min gamla kropp återvänder. För att inte behöva gå naken i väntan på det skulle kläder införskaffas igår. Vad jag kom hem med? Njet. Nada. Min degmage i storlek 38 och låren i storlek mindre gjorde det helt omöjligt att hitta byxor som sitter okej. Jag får nog inse att jag kommer få leva i mina gamla pre-preggo jeans och mysbyxor resten av året.

Suck.

RSS 2.0