Tålamod

Det här med att ha tålamod har väl aldrig riktigt varit min grej. Tjejen med kort stubin och som exploderar för minsta lilla grej det är jag det. Men, nu när man har blivit morsa så kan man ju inte gå bärsärk när Knyttet vägrar att sova utan hellre bara vill gallskrika av trötthet. Så, det är bara att bita ihop, le och lugnt fortsätta vara pedagogisk. Resultatet blir tyvärr att jag har NOLL tålamod och tolerans i andra situationer. Som om det lilla tålamod jag har går åt till Knyttet. 

Låt mig ta ett exempel.

Ikväll skulle vi (jag och mina föräldrar) skruva ihop en ny barnsäng. Från IKEA. Att skruva ihop möbler från IKEA kan nog få världens filbunke att få gråa hår. Alltid är det något som går fel och galet. Så även den här gången. Så klart. Kombinationen med att samtidigt försöka roa en kvällstrött och gnällig 5-månaders bebis blev liksom för mycket för mig.

Det brast.

Och tog hus i helvetet.

Så nu sitter jag här och skäms över att jag blev så arg och irriterad på mina föräldrar som inte bara hade inhandlat OCH betalat sängen utan som ALLTID ställer upp och stöttar mig och Knyttet i ALLT. Lovar mig själv att jag nästa gång ska ha lite mer tålamod. Att inte bli så irriterad och arg.

*ringer föräldrarna för att be om ursäkt*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0